Energi och inspiration

Det är så otroligt härligt att min inspiration och min lust att skriva har återvänt. Resan till Mallorca var verkligen välbehövlig. Det var länge sedan jag kände mig så full av energi. Kanske borde man börja med att spendera minst en timme utomhus varje dag? Istället för att gå direkt hem från jobbet och sätta sig framför datorn för att tvinga ur sig ord, borde man kanske istället ta en lugn promenad och fylla på med energi?

golf

På Mallorca fick jag möjlighet att spela på en av de finaste banorna i Europa. Råkade dock springa på en orm vilket förstörde upplevelsen något. Jag är absolut livrädd för ormar.

Jag har påbörjat ett nytt skrivprojekt. Vanligtvis skriver jag på en roman om det svenska skådespelarparet Olof och Frida Winnerstrand som var aktiva under 1900-talets första hälft, men efter att i sömnen kommit på en historia som jag är absolut tvungen att berätta får boken om Olof och Frida vila lite. Jag vill inte avslöja vad den handlar om, vad jag däremot kan säga är att det är en ungdomsbok och att den utspelar sig i viktorianska London.

När jag skriver så samlar jag ihop ett gäng bilder som kan inspirera mig i mitt skrivande. I lördags satte jag mig ner och skapade en mapp på pinterest. Det är verkligen ett fantastiskt verktyg. Man kan samla hur många bilder som helst, göra albumet publikt eller privat, komma åt bilderna från valfri device och slippa bekymret med att de tar  plats på hårddisken.

Här kommer några av de bilder som jag hämtar inspiration ifrån:

victorianlondon victorianlondon2 victorianlondon3 victorianlondon4

Jag skrev första kapitlet igår och hoppas på att ha tid att skriva det andra kapitlet idag. Att spendera några timmar om dagen i 1880-talets London är verkligen underbart.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s