De skandalösa av Simona Ahrnstedt

de-skandalosa-1Året är 1685 – Barockens och stormaktens tid. Platsen är Wadenstierna, Sveriges mest praktfulla slott. Greve Gabriel Gripklo har de svartaste av rykten. Han är inte främmande för någon synd och han har inte några skrupler – vare sig det gäller kvinnor eller andra nöjen. Fröken Magdalena Svärd är den eviga ungmön. Bildad men utblottad. Bedragen, skandaliserad och på ruinens brant tvingas hon motvilligt acceptera en ställning som sällskapsdam åt en ung friherinna. Med sin vassa tunga och strikta klädsel står Magdalena för allt som Gabriel ogillar hos kvinnor. Den dekadente greven i sin tur representerar det Magdalena har kommit att förakta hos män. Men ett nattligt möte och ett chockerande avtal leder dem rakt in i en förbjuden, edfängd och allt mer skandalös romans.

Kommentar: Jag älskade Simona Ahrnstedts första bok, Överenskommelser, och såg mycket fram emot att läsa denna, hennes tredje roman. De första kapitlen är lovande, men sedan går det dessvärre snabbt utför. Till skillnad från hennes tidigare böcker har denna varken handling eller logik. Karaktärerna är banala, deras känsloväxlingar för häftiga och starka. Många partier är även långtråkiga och det är knappt att jag tar mig igenom den, trots att den endast är 337 sidor lång. Det finns dock några ljuspunkter. Ahrnstedts språk är i vissa fall för modernt, men texten flyter på bra. Hon är även duktig på att bygga miljöer – skapa atmosfärer. Jag gillar även slottet Wadenstierna som gemensam nämnare i hennes tre böcker. Nej, denna bok föll mig dessvärre inte i smaken. Av mig får boken en svag tvåa i betyg. Betyg: -2/5

Fakta:
Originaltitel: De skandalösa
Förlag: Damm förlag
Antal sidor: 337
Utgivningsår: 2013
Första meningen: Magdalena Swärd studerade vattnet som droppade ner på golvet i salongen i den lilla våningen hon hyrde.

Annonser

2 responses to “De skandalösa av Simona Ahrnstedt

  1. Men vad trist att du inte gillade den!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s